När du har bestämt dig för att anlita städhjälp så är det mycket som kommer att spela in på vilket priset kommer att bli för dig. Vanligtvis så tar en städfirma betalt per timme och när du tecknar ett abonnemang för regelbunden städning, exempelvis varje eller varannan vecka så kommer städbolaget att ge dig en rekommenderad tid utifrån hur många kvadratmeter ditt hem är. Ni kommer sedan överens om hur många timmar och hur ofta städhjälpen ska komma till ditt hem och vanligast är att du sedan betalar en fast summa varje månad. En del firmor tar betalt per kvadratmeter medan andra firmor tar betalt per timme och beroende på vilken slags städning du vill ha så blir timpriset olika. Många firmor brukar dock ha en minimum på två eller timmar per städtillfälle.

Timpriset för hemstädning kan skilja sig väldigt mycket, men vanligtvis ligger det mellan cirka 200–400 kr/h men då måste man också vara beredd på att det ibland tillkommer till exempel framkörningsavgifter, startavgifter och priset kan också variera hur centralt du bor. Jämför därför alltid olika städfirmor innan du bestämmer dig för en. Det är också en bra idé att kontrollera vad som ingår i timpriset då det inte alltid är exakt samma saker hos olika firmor. Så ibland kanske det inte alltid är billigast att anlita den som har lägst timpris eftersom du då kanske måste lägga till extra tjänster mot ett tilläggspris för att få städningen så som du vill ha den.

Kontrollera också vad städfirman har för policy kring husdjur eftersom det ibland kan kosta mer om ni har djur hemma. Priset kan också bli annorlunda beroende på vilka slags golv ni har, om rengöringsprodukter ska ingå eller om det är något du som kund ska stå för själv.